Punčová roláda

Punčová roláda

Autor receptu: tatranka

Pozrela som si tu na Vareche recepty na punčovú roládu. Keďže som ju takto spracovanú nenašla, rozhodla som sa, že vám ju ponúknem. Nie je náročná na spracovanie a ak stojí aspoň dva dni v chlade, je veľmi chutná, šťavnatá. Podávam k nej len popis, pretože nebolo čo fotiť.

35 minút
príprava
8-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s lyžicou práškového cukru do tuhej hustej peny s trochou soli. Žĺtky vymiešame na hladko so zvyškom práškového cukru. Postupne do žĺtkov pridávame múku a vyšľahaný sneh. Pomaly premiešavame. Cesto vylejeme na mastný papier na plechu alebo na fóliu na pečenie, rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 8-10 minút do ružova. Cesto nesmie byť vysušené. Týmto spôsobom upečieme aj druhé cesto.
  2. Keď je upečené cesto ešte teplé, stočíme ho aj s papierom do rolády - čisté! Vychladnuté stočené korpusy rozvinieme. Jeden natrieme červeným lekvárom a naň položíme druhý korpus, ktorý výdatne lyžicou polejeme prevareným, ale studeným punčom. Necháme ho vsiaknuť. Aj tento korpus natrieme lekvárom. Takto spojené korpusy spolu stočíme do rolády. Uložíme asi na hodinku do chladu.
  3. Po schladení roládu polejeme vymiešanou citrónovou polevou alebo čokoládovou. Je na vás, akú si zvolíte. Ja som citrónovú pokvapkala ešte rozpustenou čokoládou.