Punčák pre Alčinku

Autor receptu: zlota1

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. vajíčka rozklepneme,oddelíme žĺtok od bielka.Z bielkov ušľaháme pevný sneh a odložíme bokom.Žĺtka vymiešame s cukrom dopenista,pomaly po lyžiciach pridávame horúcu vodu za stáleho šľahania,potom múku a kypriaci prášok.Nakoniec zľahka vmiešame už len rukou sneh,odoberieme tretinu cesta,ostatok dáme ihneď piect do predhriatej rúry.Do zbytnej tretiny primiešame červené farbivo,vylejeme na plech a dáme tiež upiecť.
  2. Vychladnutý biely korpus rozdelíme na dve polovice.Medztým si pripravíme sirup,zmišaním všetkých ingredienciií na sirup.časti vychladnutého korpusu potrieme bohato marhuľovým džemom.Na jednu natrtú polovicu položíme farebný korpus,ktorý polejeme pripraveným sirupom,ktorý lejeme postupne,skôr po lyžičkách,aby cesto prijalo všetku tekutinu.Navrch dáme poslednú časť korpusu,natretou časťou dolu.Zarovnáme okraje.
  3. Punčovú polevu v prášku rozrobíme podľa návodu a navrstvíme na koláč.Necháme dobre stuhnúť,najlepšie až do druhého dňa.Krájame ostrým nožom.Dobrú chuť.