Punčák od Martinky

Autor receptu: dogagador

som na FB. aj Martinka je tam. ona ma hobby - pecie krasne torticky. sme sa skamaratili a ja som dostala od nej recept na puncovy kolacik, pre nas jednoducho puncak. je uzasny.

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. piskotove cesto: do vyslahanych bielkov pridat cukor, vodu, zltky, muku. cesto rozdelit na 1/2 a rozotriet na pecaci papier, upiect 2 tenke cesta - kazde cca 8 min pri 350 F = 177 C
  2. trojfarebne cesto: zltky, cukor, maslo vymiesat, pridat muku, nakoniec sneh. rozdelit na 3 casti. do prvej pridat kakao, do druhej pridat farbivo, tretiu ako je. lyzicou ukladat striedavo na vymasteny papier, napokon zarovnat a upiect pri 350F = 177C 20-23 minut
  3. oba piskotove platy natriet pikantnym dzemom. jedno polozit na trojfarebne cesto, popichat vidlickou a poliat sirupom s rumom, potom polozit druhy plat a postup zopakovat. !!! ja som dala jedno cesto potrete ribezlovym lekvarom na dno pekaca, mierne poliala malinovym sirupom polozila na to farebne cesto, poriadne poliala sirupom, polozila posledne cesto lekvarovou stranou na farebne cesto, poliala zvyskom sirupu, potom poliala polevou !!! ( 300 ml sirup, 200 ml voda 100 ml rum )
  4. Poleva: praskovy cukor ( 200 g ) a trosku mlieka ( alebo vriaca voda 1 lyzica, mozno dat viac podla potreby) , pripadne mozes dat aj rum (2 lyzice ) alebo nieco podobne alkoholicke, trosku roztopeneho masla - maslo nakoniec, asi jedna porcia, ma to byt taka stredne husta kasa. musi to byt take akurat, aby to nebolo velmi riedke, hned by to z kolaca stieklo, ale zase ani velmi huste, aby sa to zle neroztieralo. a plus trosku cerveneho farbiva alebo ruzoveho, neviem co mas doma -ale podla mna moze byt ta poleva kludne aj biela :). z ineho receptu: 200g prask. cukor, 1 lyzica vriacej vody, 2 lyzice rumu na miernom ohni miesat do zhustnutia - (3min?) Poliat polevou, nechat stuhnut, pokrajat a jest ! PODARILO SA !