Pudingovo-tvarohový dezert s čokoládou bez mlieka

Autor receptu: dada777

Počas horúcich letných dní, v čase dozrievajúceho ovocia sa určite bude hodiť tento dezert, ktorý poteší naše chuťové poháriky pri bezmliečnej diéte. Je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov a je možné ho pripraviť aj z kravského mlieka.

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava vanilkového pudingu:
    Do hrnca si pripravíme všetky suroviny a za stáleho miešania varíme hustý puding. Misky na puding vypláchneme studenou vodou, naplníme ich horúcim pudingom a necháme vychladnúť.
  2. Príprava liatej čokolády:
    Do hrnca si pipravíme rastlinné mlieko, Zlatý klas, maslo, kakao a zmes za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme. Potom dobre rozšľaháme tyčovým mixérom a dochutíme cukrom múčka podľa chuti. Ak by liata čokoláda bola veľmi hustá, rozriedieme ju podľa potreby rastlinným mliekom.
  3. Príprava tvarohovo-čerešňového krému:
    Do nádoby na mixovanie dáme vykôstkované čerešne, pohánkový tvaroh a dobre rozmixujeme tyčovým mixérom. Na záver podľa chuti prisladíme cukrom múčka.
  4. Keď je puding v miskách vychladnutý, jemne ho vyklopíme z misiek na tanier, na povrchu puding ozdobíme čerešňovým tvarohom a polovičkami čerešní a takto pripravený dezert prelejeme liatou čokoládou podľa chuti a vkusu. Môžeme podávať hneď alebo dáme vychladiť do chladničky. Dobrú chuť!