Pudingovo - stracciatellový tortový rez

Autor receptu: stacy77777

Konečne voľný víkend bol v znamení zavárania ovocia, varenia džemov a sirupov...Ale nakoľko prišla na víkend domov dcérka, ako by to bolo bez zákuska. Tak sme vymýšľali dve.

12
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme, postupne pridávame žĺtka, práškový cukor, polohrubú múku s kypriacim práškom. Cesto natrieme na plech, vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňoch. Po upečení zvinieme na roládu. Po vychladnutí natrieme džemom,ja som dala ríbezľový a rozkrájame.
  2. Uvaríme si puding, ja som použila banánový. Do mlieka s rozmiešaným práškovým pudingom som rozhabarkovala jedno žĺtko. Z bielka vyšľaháme sneh a vmiešame do ešte horúceho uvareného pudingu.
  3. Rozkrájanými kolieskami rolády vystelieme tortovú formu, ja som použila s priemerom 24cm.
  4. Pudingovú plnku natrieme na roládové kúsky. Na puding uložíme zvyšné kúsky rolády, ostatok vyložíme piškótami namáčanými v káve.
  5. Na druhú plnku si vymiešame šľahačku so ztužovačmi, pridáme kyslú smotanu, potom tvaroh a cukor s vanilkou. Do plnky pridáme na drobné kúsočky nasekanú horkú čokoládu.
  6. Natrieme na vrstvu piškót. Uvaríme si želatínu, ja som použila žltú. Medzi tým si dozdobíme povrch. Použila som opäť piškóty a mandarínkový kompót. Zalejeme vychladenou želatínou.
  7. Necháme ztuhnúť v chladničke, nám sa konečne raz podarilo cez noc.
  8. Prajem dobrú chuť !