Pudingové koláče

Pudingovo-lekvárové kysnuté koláče (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastické sladké pečivo plnené vanilkovým pudingom a lekvárom. Mäkučké cesto a veľa plnky. Tieto koláče sú jedny z našich TOP!

18-20
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z udaných surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Kým cesto kysne, klasicky uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Ďalej si pripravíme aj lekvár alebo džem, ktorý nám počas pečenia nevytečie. Najviac sa hodí kyselkavý lekvár. Ja som dala morušový a aj ríbezľový lekvár.
  3. Nakysnuté cesto rozdelíme na cca 18-20 rovnakých kúskov, ktoré len rýchlo vymiesime do bochníčkov. S bochníčkami ihneď pracujeme ďalej, netreba ich nechať podkysnúť.
  4. Bochníček vyvaľkáme na tenko, do stredu dáme pozdĺž puding a vedľa pudingu pozdĺž lekvár. Cesto uzavrieme, boky dobre stlačíme a otočíme so spojenou stranou nadol. Dostaneme oválny tvar.
  5. Koláče poukladáme na plech s papierom a natrieme žĺtkami, ktoré sme zmiešali s trochou vody. Po natretí strihneme nožnicami do každého koláča 2x, ak chcete tak môžete aj 3x :-) Nakoniec koláče dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 180 °C na 25 minút.
  6. Koláče sú úžasne chutné, cesto ľahučké, mäkké a krásne nakysnuté. Kombinácia vanilkového pudingu a lekváru je naozaj úžasná! Odporúčam každému vyskúšať. Prajem dobrú chuť!
  7. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube