Pudingáč s broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Neviem prečo, ale pri zaváraní ovocia vždy upečiem aj koláč z tohoto ovocia. Dnes som zavárala broskyne. Tak som ich využila aj pri tomto koláči. Ovocie ohromne vylepší chuť pudigáča. Vyskúšajte.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Klasickým spôsobom som zarobila kysnuté cesto.
  2. Časť som rozložila do vymastenej zapekacej misy.
  3. Natrela som ho vlažným pudingom.
  4. No a tu nastalo moje veľké sklamanie. Kúpila som si valček, s ktorým sa musím naučiť robiť. Toto je môj druhý pokus, no nie som s ním spokojná. Neviem, či som cesto vyvaľkala moc natenko, alebo kde je chyba, že pri prenášaní sa mi mriežka potrhala. Máte grify, aby bol vrch koláča pekný? Budem vďačná za každý nápad .
  5. Zvyšok cesta som rozvaľkala, natrela pudingom a poukalada som broskyne.
  6. Takto som spravila zo zvyšku cesta dva záviny.
  7. Pred pečením som vrch koláča aj závinu natrela olejom. Piekla som ich na 200°C asi 20 minút.
  8. Aj na závine som sa snažila spraviť mriežku :-)
  9. Tu sú vzorky z obidvoch koláčov.
  10. Na pudingovú plnku budem potrebovať mlieko, 2 ks čokoládových pudingov, vanilku , cukor a maslo. Nevážila som ho, no bolo ho o trošku viac ako polovica z 250 g.
  11. Z mlieka som odobrala a rozmiešala som v ňom puding a kakao. Mlieko v hrnci som priviedla s cukrom k varu, vliala som rozmiešaný puding .
  12. Uvarila som hustý puding.
  13. Pridala som do neho na plátky nakrájané maslo. Mala som počkať, až puding trochu vychladne. To je tak, keď sa robia štyri veci naraz:-)
  14. Zároveň som zavárala broskyne.
  15. Musela som ich krájať, lebo sa mi nezmestili do pohára.
  16. Tu sú už pripravené na sterilizáciu.