Vyprážaný pstruh

Pstruh v tekvicovom cestíčku s tekvicovými hranolčekmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Filety zo pstruha osušíme, osolíme a obalíme v múke. Cestíčko pripravíme z mlieka, zo špaldovej múky, z nastrúhanej maslovej tekvice, kurkumy, bieleho korenia a soli. Pstruha obalíme v cestíčku a fritujeme v repkovom oleji dozlata.
  2. Umytú a očistenú špargľovú tekvicu vysušíme a fritujeme v oleji pri teplote asi 120 °C 5 minút. Potom ju ponoríme znova do 190 °C horúceho oleja a fritujeme asi päť minút.
  3. V hrnci roztopíme ovčí syr spolu s crème fraiche, pridáme nivu a necháme vychladnúť. Podávame s chrumkavým pstruhom a tekvicovými hranolčekmi.