Pstruh so šalátom
Autor receptu: adakovalinka
Ahojte, tento recept je klasika a dokáže ho urobiť každý
podľa seba. Dávam ho sem ako inšpiráciu keď neviete čo
pre zmenu uvariť manželovi na obed. Nebojte sa
experimentovať! najdôležitejšie sú čerstvé suroviny,
úsmev a chuť.
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ja píšem čo a ako robím ja, obmente to podľa chuti a fantázie.
Na tanieri som zamiešala korenia, soľ a olej (nie extra panenský, nech to nemá príliš arómy). V tom som rybu obalila a dovnútra dala cesnak a maslo (ryba bola očisten á, našťastie)
Mám elektrický gril ktorý sa dá zavrieť takže rybu tam jednoducho nechám 13minút na 3. stupni a urobí sa pekne z oboch strán. Z vonku chrumkavá a vnútri jemná.
- Rímsky šalát natrhám a s rukolu umyjem. Potom odstredím vodu, aby šalát nezvedol. Stonkový celer nakrájam na malé polo- oblúky, cherry na polovicu a cviklu surovú nastrúham ako uhorku na šalát.
- Ako dressing na šalát som zamiešala tekutý med a dijonskú horčicu 1:1, citrón a olivový olej extra virgin (kvôli vitamínmm)
No to je v skratke všetko, ak má niekto otázky alebo záujem niečo upresniť rada odpíšem. Prípadne aj opravím gramatiku keď niečo nájdete a napíšete :) dobrú chuť :)