Pstruh s hríbovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
V našej rodine ryby milujeme a ja dvojnásobne... nielenže ich rada jem ale ešte radšej ich pripravujem... ak máme na obed ryby mám istotu, že obed mám hotový za pol hodiny...
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- manžel priniesol od kamaráta dvoch pstruhov, ráno vylovených a očistených... kamarát mi k nim priložil aj rybaciu pečienku, vraj ju môžem použiť na naplnenie... nechala som si poradiť a vznikol tento recept
- Plnka: dve veľké cibule nakrájame na mesiačiky a osmahneme na masti len tak zľahka, pridáme pokrájanú rybaciu pečienku, na kocky (alebo inak) nakrájanú slaninu a šampiňóny... ja som mala také celkom drobučké, tak som ich ani nekrájala, použiť môžeme akékoľvek iné hríby
- osolíme, okoreníme, orascujeme a krátko restujeme... asi tak 10 minút, potom pridáme petržlenovú vňať, tymián, posypeme asi dvoma polievkovými lyžicami jemnej strúhanky a restujeme už len pár minút... odstavíme, ochutnáme, ak treba osolíme a okoreníme a necháme mierne vychladnúť
- pstruha umyjeme, osušíme, osolíme aj zvnútra a naplníme plnkou, ja som ešte pridala vetvičky tymiánu... plnku ktorá mi zostala som dala po jednej strane a predvarené a popredu zapečené zemiaky po druhej strave... pstruha aj plnku pokvapkáme citrónom a na pstruha dáme kúsky masla
- pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút, potom môžeme zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút. alebo použijeme gril
- podávame s pečenými zemiakmi