Pstruh s hríbovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

V našej rodine ryby milujeme a ja dvojnásobne... nielenže ich rada jem ale ešte radšej ich pripravujem... ak máme na obed ryby mám istotu, že obed mám hotový za pol hodiny...

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. manžel priniesol od kamaráta dvoch pstruhov, ráno vylovených a očistených... kamarát mi k nim priložil aj rybaciu pečienku, vraj ju môžem použiť na naplnenie... nechala som si poradiť a vznikol tento recept
  2. Plnka: dve veľké cibule nakrájame na mesiačiky a osmahneme na masti len tak zľahka, pridáme pokrájanú rybaciu pečienku, na kocky (alebo inak) nakrájanú slaninu a šampiňóny... ja som mala také celkom drobučké, tak som ich ani nekrájala, použiť môžeme akékoľvek iné hríby
  3. osolíme, okoreníme, orascujeme a krátko restujeme... asi tak 10 minút, potom pridáme petržlenovú vňať, tymián, posypeme asi dvoma polievkovými lyžicami jemnej strúhanky a restujeme už len pár minút... odstavíme, ochutnáme, ak treba osolíme a okoreníme a necháme mierne vychladnúť
  4. pstruha umyjeme, osušíme, osolíme aj zvnútra a naplníme plnkou, ja som ešte pridala vetvičky tymiánu... plnku ktorá mi zostala som dala po jednej strane a predvarené a popredu zapečené zemiaky po druhej strave... pstruha aj plnku pokvapkáme citrónom a na pstruha dáme kúsky masla
  5. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút, potom môžeme zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút. alebo použijeme gril
  6. podávame s pečenými zemiakmi