Pstruh po mojom
Autor receptu: promess
Nie som profesionál, ale tento recept som si vlastným skúšaním vynašla sama a každému chutil, nemám rada dlhé prípravy a dlhé varenie takže :
6 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Pstruhy najlepšie čerstvé poriadne umyjeme, vysušíme a namažeme zmesou a to korenie na ryby, olivový olej, do ktorého pridáme vytlačené 2 citróny, pretlačený cesnak.
- Dovnútra ryby dáme petržlenovú vňať, nebojte sa dať viac a odložíme do chladničky zakryté fóliou do nasledujúceho dňa. Na druhý deň vyberieme, obložíme maslom, pokrájaným cesnakom a zakryjeme alobalom na plechu, necháme piecť.
- Keď sú očká na rybe vypúlené, odokryjeme alobal a necháme dopiecť do zlatista. Jednoduché a rýchle. Dobrú chuť.