Opečený pstruh

Pstruh lososovitý s dipom z masla a medvedieho cesnaku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Pstruha očistíme a dôkladne vyfiletujeme, umyjeme, osušíme a rozdelíme na štyri časti.
  2. Maslo na omáčku (180 g) necháme v hrnci jemne zhnednúť. Biele víno s celým korením necháme zredukovať na polovičku. Žĺtky zmiešame so zredukovaným vínom, osolíme a šľaháme nad parou do vytvorenia hustej peny. Odstavíme z ohňa. Do žĺtkovej peny postupne zašľaháme zhnednuté maslo. Do hotovej omáčky pridáme umytý a nasekaný medvedí cesnak.
  3. Do rozohriatej panvice pridáme olej a tymian. Pstruha opekáme najskôr kožou nadol, po dvoch minútach opatrne otočíme a dopečieme. Rybu vyberieme na papierový obrúsok. V tej istej panvici roztopíme zvyšné maslo a pridáme umyté a prekrojené reďkovky. Krátko prehrejeme, osolíme a okoreníme. Na taniere rozdelíme omáčku, uložíme pstruha a glazované reďkovky.