Pšenový šalát

Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom

Autor receptu: podravka

Máte chuť na niečo zdravé, ľahké a hlavne chutné? Vyskúšajte tento šalátik, ktorý vám spríjemní deň.

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Pšeno opláchneme alebo sparíme a potom uvaríme v osolenej vode do mäkka (približne 15 minút). Scedíme, premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté pšeno zmiešame so špenátom nakrájaným na rezance, vlašskými orechmi, brusnicami a granátovým jablkom.
  3. Zmiešame všetky ingrediencie na dressing: olivový olej, jablčný ocot, horčicu, med, soľ a korenie podľa chuti. Pripravený dressing vylejeme na šalát a jemne premiešame.
  4. Šalát posypeme nasekanými vlašskými orechami, brusnicami a granátovým jablkom a podávame.