Pšenový šalát

Pšenový šalát s portulákom zimným (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny.* Má menšie, jemné a chuťovo výborné listy, takže sa dá výhodne používať čerstvý do šalátov a dá sa pestovať aj na balkóne. Vytvára nízku ružicu, ktorej po odrezaní listov dorastajú nové. Ak kvety necháme vysemeniť, vyrastú nové rastliny. Inak sa semená vysievajú v januári, februári alebo potom od septembra do decembra.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme úplne vychladnúť.
  2. K pšenu primiešame olivy a na polovice narezané paradajky.
  3. Vmiešame portuláka.
  4. Všetky suroviny na zálievku premiešame a vlejeme do šalátu.
  5. Dobre premiešame a podávame.