Pšenový nákyp
Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Umyté pšeno dáme variť s mliekom,
cukrom a trochou dužiny z vanilky.
Uvarené necháme vychladnúť.
Do vychladnutého vmiešame
jedno vajce.
- Tvaroh zmiešame so štipkou soli,
s cukrom, vanilkou, so škoricou,
s vajcom, hrozienkami a citrónovou
kôrou. Do zapekacej misy dáme
polovicu pšena, naň navrstvíme
tvaroh, ovocie a prikryjeme druhou
polovicou pšena, tak ako keď
pripravujeme ryžový nákyp. Posypeme
mandľovými lupienkami.
- Nákyp dáme zapiecť do rúry na
približne 30 minút. Podávame
teplé alebo vychladené, dozdobené
ovocím alebo omáčkou
z lesného ovocia.
|