Pšenový nákyp

Pšenový nákyp s tvarohom a lesným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté pšeno dáme variť s mliekom, cukrom a trochou dužiny z vanilky. Uvarené necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame jedno vajce.
  2. Tvaroh zmiešame so štipkou soli, s cukrom, vanilkou, so škoricou, s vajcom, hrozienkami a citrónovou kôrou. Do zapekacej misy dáme polovicu pšena, naň navrstvíme tvaroh, ovocie a prikryjeme druhou polovicou pšena, tak ako keď pripravujeme ryžový nákyp. Posypeme mandľovými lupienkami.
  3. Nákyp dáme zapiecť do rúry na približne 30 minút. Podávame teplé alebo vychladené, dozdobené ovocím alebo omáčkou z lesného ovocia.