Pšeno zapekané s tofu syrom
Autor receptu: avanka
Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit..
od teraz patrí medzi naše obľúbené
3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.
- Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame.
- Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava