Pšeno zapekané s tofu syrom
	        Autor receptu: avanka
	         
	        
	        Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit..
od teraz patrí medzi naše obľúbené
| 		  
				  	  
				  	3 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.
 - Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame. 
 - Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava