Pšeno

Pšeno so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

4-5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do pekáča nakrájame stonky zeleru.
  2. Posypeme na kocky nakrájanými podzemkami kurkumy.
  3. Rozložíme na plátky nakrájané šampiňóny.
  4. Rozsypeme kukuricu a všetko osolíme. Nemiešame.
  5. Na povrch rozsypeme pšeno.
  6. Zalejeme vodou tak, aby siahala nad pšeno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme dozlata.
  7. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s kyslou uhorkou.