Pšeno
Pšeno so zeleninou a s tofu (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pšeno a tofu je veľmi dobrá kombinácia.* Mnoho ľudí odmieta tofu, že im nechutí, ale hlavnou príčinou vo väčšine prípadov je to, že nevedia, čo s ním. Treba vyskúšať rôzne druhy tofu a použiť ho podľa toho, aké jedlo pripravujeme.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšeno premyjeme vodou. Dáme do hrnca a v osolenej vode uvaríme. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocôčky narezané tofu a krátko orestujeme.
- Vložíme na malé kocôčky nakrájané paradajky, uhorku, pridáme hrášok a kukuricu. Osolíme, premiešame a asi 5 minút podusíme.
- Potom vložíme pšeno a ešte prehrejeme.
- Jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom.