Pšeno

Pšeno so zeleninou a s tofu (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pšeno a tofu je veľmi dobrá kombinácia.* Mnoho ľudí odmieta tofu, že im nechutí, ale hlavnou príčinou vo väčšine prípadov je to, že nevedia, čo s ním. Treba vyskúšať rôzne druhy tofu a použiť ho podľa toho, aké jedlo pripravujeme.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno premyjeme vodou. Dáme do hrnca a v osolenej vode uvaríme. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocôčky narezané tofu a krátko orestujeme.
  3. Vložíme na malé kocôčky nakrájané paradajky, uhorku, pridáme hrášok a kukuricu. Osolíme, premiešame a asi 5 minút podusíme.
  4. Potom vložíme pšeno a ešte prehrejeme.
  5. Jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom.