Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
Autor receptu: kardamom
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)
Postup
- Do domácej pekárničky vlejeme vodu, olivový olej, pridáme cukor, soľ.
- Na to nasypeme obe múky a sušené droždie, najlepšie francúzske (na obale lastovička).
- Naprogramujeme pekáreň na celozrnný chlieb. Zvolíme jednu z troch možností na farbu kôrky. Keď bude pípať, vsypeme hrubo mleté vlašské orechy.
- Nátierka: do kutru dáme rovnaký diel červenej cibule/šalotky/žltej cibule/mladej cibuľky; čerstvého feniku/sedana/karfiolu... a vlašských alebo iných orechov. Pulzne rozomelieme podľa želania. Na tanieri rovnaký objemový diel gorgonzoly s trochou kyslej smotany/jogurtu zmiešame s obsahom z kutra.
- Zdobíme orechami a bylinkami. Dobrú chuť vám prajem :-)