Pšenično - sójové plátky v jablkovo - cibuľkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Jablká a jarná cibuľka spolu v zvláštnej kombinácii chutia výborne.

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Ja som robila z dvojnásobnej dávky, ale bolo to zbytočné. Omačky by stačila aj polovica.
  2. V hrnci si rozohrejeme maslo a pridáme na krúžky nakrájanú cibuľku.
  3. Po chvíľke pridáme do hrnca prelisovaný cesnak a ošúpané, nakrájané jablká. Osmažíme.
  4. Cibuľku a jablká zalejeme vínom, necháme prevrieť. Prilejeme vývar, hrniec prikryjeme a podusíme cca 5 minút.
  5. Hrniec odstavíme zo sporáka a omáčku rozmixujeme dohladka. Primiešame kyslú smotanu, znovu prehrejeme na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením.
  6. Na oleji si z oboch strán osmažíme plátky Goody foody.
  7. Pripravené plátky prelejeme omáčkou, ozdobíme krúžkami jarnej cibuľky a jablkom. Podávame napríklad s cestovinami.