Pšenično - sójové plátky v jablkovo - cibuľkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Jablká a jarná cibuľka spolu v zvláštnej kombinácii chutia výborne.
Postup
- Pripravíme si suroviny. Ja som robila z dvojnásobnej dávky, ale bolo to zbytočné. Omačky by stačila aj polovica.
- V hrnci si rozohrejeme maslo a pridáme na krúžky nakrájanú cibuľku.
- Po chvíľke pridáme do hrnca prelisovaný cesnak a ošúpané, nakrájané jablká. Osmažíme.
- Cibuľku a jablká zalejeme vínom, necháme prevrieť. Prilejeme vývar, hrniec prikryjeme a podusíme cca 5 minút.
- Hrniec odstavíme zo sporáka a omáčku rozmixujeme dohladka. Primiešame kyslú smotanu, znovu prehrejeme na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením.
- Na oleji si z oboch strán osmažíme plátky Goody foody.
- Pripravené plátky prelejeme omáčkou, ozdobíme krúžkami jarnej cibuľky a jablkom. Podávame napríklad s cestovinami.