Pšenično-ražný chlieb
Autor receptu: polovnicka
Môj prvý..a výborný..
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Z uvedených surovín zamiesíme na chlebík a na teplom mieste necháme vykysnuť. Po vykysnutí na pomúčenej doske vyváľame.
- Rúru si nahrejeme na 200 °C, necháme cesto podkysnúť. Ked sa rúra nahreje, tak cesto dáme na plech, potrieme vodou a dáme piecť. Dodré je dať počas pečenia do rúry nádobku z vodou.
- Pri tejto teplote pečieme asi 25 min. a potom teplotu stiahneme na 120 °C, pečieme ešte asi 25 min.
Po upečení chlebík potrieme zľahka studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
Z cesta môžme upiecť aj sendvič. Doba pečenia sa skráti.