Pšenično-ražný chlieb

Autor receptu: polovnicka

Môj prvý..a výborný..

60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín zamiesíme na chlebík a na teplom mieste necháme vykysnuť. Po vykysnutí na pomúčenej doske vyváľame.
  2. Rúru si nahrejeme na 200 °C, necháme cesto podkysnúť. Ked sa rúra nahreje, tak cesto dáme na plech, potrieme vodou a dáme piecť. Dodré je dať počas pečenia do rúry nádobku z vodou.
  3. Pri tejto teplote pečieme asi 25 min. a potom teplotu stiahneme na 120 °C, pečieme ešte asi 25 min. Po upečení chlebík potrieme zľahka studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Z cesta môžme upiecť aj sendvič. Doba pečenia sa skráti.