Pšenično-ražný chlebík z domáceho kvásku
Autor receptu: sophina
1x upečený z domáceho kvásku, ktorý mal 5 dní. Vykysnutý v ošatke.
12 porcií |
250 minút príprava |
60 minút na 250 °C |
Postup
- Do robota všetko zamiesiť. Kým sa neoddeuje od misy. Potom do kelímku , ktorý som naolejovala, po 45min preložíť cesto, po ďalších 45min znovu. Ošatku vysypať múkou a preložiť cesto. Pod foliou nechať kysnúť ešte 2 hodiny.
- Predhriať rúru s dvomi plechmi vo vnútri aspon 45min, na vrchny plech dať chlebík, a na spodný 2 dcl vody na zaparenie a zavrieť rúru. Piecť 10 min na 250 a potom 25-40 min na 220st. po vybratí potrieť vodou slanou.