Pšenično-ražný chlebík z domáceho kvásku

Autor receptu: sophina

1x upečený z domáceho kvásku, ktorý mal 5 dní. Vykysnutý v ošatke.

12
porcií
250 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Postup

  1. Do robota všetko zamiesiť. Kým sa neoddeuje od misy. Potom do kelímku , ktorý som naolejovala, po 45min preložíť cesto, po ďalších 45min znovu. Ošatku vysypať múkou a preložiť cesto. Pod foliou nechať kysnúť ešte 2 hodiny.
  2. Predhriať rúru s dvomi plechmi vo vnútri aspon 45min, na vrchny plech dať chlebík, a na spodný 2 dcl vody na zaparenie a zavrieť rúru. Piecť 10 min na 250 a potom 25-40 min na 220st. po vybratí potrieť vodou slanou.