Pšenično-ražný chlebík (fotorecept)

Autor receptu: iva63

zdravá verzia chlebíka, k výsledku som sa dopracovala sama...práve preto ich robím z takého malého množstva, lebo stále niečo mením, uberám a naopak pridávam-:) ponúkam vám tento recept, ktorý je osvedčený v našej rodine...

Postup

  1. použila som tieto dva druhy múk...
  2. všetko suroviny zmiešame dohromady...zamiesime cesto...prikryjeme a necháme v kľude kysnúť...
  3. keď je nakysnuté, premiestnime ho na dosku
  4. vytvarujeme z neho tvar chlebíku...z vrchu nareže nožíkom
  5. premiestnime ho do formy na chlieb, vyloženej papierom na pečenie...potrieme slanou vodou...
  6. necháme ešet chvíľu kysnúť, znovu potrieme slanou vodou a dáme do rozohriatej rúry na 200stupňov... pečieme 45 minút... počas pečenia nazabudneme trikrát potrieť slanou vodou...hotový upečený chlebík vyklopíme z formy a necháme na mriežke uplne vychladnúť...( čas pečenia je individuálny, podľa druhu rúry)
  7. tento chlebík skladujem zabalený iba v ľanovej utierke a vydrží dlho čerstvý...