Pšenično-ražný chlebík (fotorecept)
Autor receptu: iva63
zdravá verzia chlebíka, k výsledku som sa dopracovala sama...práve preto ich robím z takého malého množstva, lebo stále niečo mením, uberám a naopak pridávam-:) ponúkam vám tento recept, ktorý je osvedčený v našej rodine...
Postup
- použila som tieto dva druhy múk...
- všetko suroviny zmiešame dohromady...zamiesime cesto...prikryjeme a necháme v kľude kysnúť...
- keď je nakysnuté, premiestnime ho na dosku
- vytvarujeme z neho tvar chlebíku...z vrchu nareže nožíkom
- premiestnime ho do formy na chlieb, vyloženej papierom na pečenie...potrieme slanou vodou...
- necháme ešet chvíľu kysnúť, znovu potrieme slanou vodou a dáme do rozohriatej rúry na 200stupňov... pečieme 45 minút... počas pečenia nazabudneme trikrát potrieť slanou vodou...hotový upečený chlebík vyklopíme z formy a necháme na mriežke uplne vychladnúť...( čas pečenia je individuálny, podľa druhu rúry)
- tento chlebík skladujem zabalený iba v ľanovej utierke a vydrží dlho čerstvý...