Proteínové fitness medovníky

Autor receptu: martamm

Tento recept mi dala moja trénerka Lucka, za čo jej ďakujem, nakoľko si môžem bez výčitiek svedomia občas zamaškrtiť, posúvam ho aj Vám na vyskúšanie. V názve sa uvádza "Medovník", ja pečiem podľa neho koláčiky v muffinových formách. 1 ks obsahuje cca 6,96 g bielkovín, 13,96 g sacharidov, z toho 6,87 g cukrov, 2,68 g tukov

12
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je celkom jednoduchý, najskôr si pripravím všetky ingrediencie, zapnem rúru na 180 st, aby sa rozpálila, kým pripravím zmes na pečenie.
  2. Rozbijem vajíčka, pridám k nim banány nalámané na kúsky, rozmixujem ponorným mixérom, alebo iba banány popučím vidličkou a spojím s vajíčkami za pomoci metličky na šľahanie, potom primiešam tekutý med.
  3. Ovsenú múku zmiešam so sódou bikarbónou, perníkovým korením, chia semiačkami a proteínom. Tieto suché suroviny primiešam po častiach do tekutej zmesi.
  4. Na plech na pečenie položím silikónové formy, do ktorých polievkovou lyžicou vkladám vypracovanú zmes, ja som mala dve formy po šesť koláčikov, do každej som dala cca 1 a 1/2 PL. Vložím do rúry vyhriatej cca na 180 st. a pečiem asi 15-20 min.