Prírodný rezeň z teľacieho stehna s cukrovým hráškom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mám rada v nedeľu jednoduché, rýchle, ale sviatočné a chutné jedlá, tento recept som na vareche nenašla, dovolím si ho preto pridať.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 100/70 - 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Teľacie stehno som odblanila, umyla a osušila papierovou utierkou.
  2. Pokrájané rezne som naklepala, osolila a okorenila čerstvo mletým korením, nechala som ich chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.
  3. Obalila som ich jemne v hladkej múke.
  4. V panvici som rozpálila olej a maslo,...
  5. ...na ktorom som opiekla prudko rezne kým nechytili na povrchu hnedastú chrumkavú kôrčičku najprv z jednej strany - asi 4-5 minút,...
  6. ...potom rovnako aj z druhej strany, tiež 4 - 5 minút.
  7. Opražené rezne som podliala malým množstvom horúcej vody, ...
  8. ...prikryla pokrievkou, stiahla som plameň na stredný a dusila do mäkka - asi 10 minút.
  9. Scedila som cukrový hrášok zo studenej vody, v ktorej som ho nechala pozvoľna rozmrznúť, mala som vlastný zmrazený cukrový hrášok ešte z minulého roku, kľudne môžte použiť aj mrazený hrášok z obchodu.
  10. V hlbšom hrnci som pomaly rozpúšťala maslo,...
  11. ...do ktorého som pridala scedený cukrový hrášok a na pomalom ohni som ho varila len 5 minút odokrytý, dlhšiu dobu cukrový hrášok nepotrebuje, v podstate ho stačí len prehriať. Na záver som hrášok jemne osolila a dochutila citrónovou šťavou. Práve sa dovarili v osolenej vode aj zemiaky, scedila som ich a horúce som ich premiešala som ich s čerstvým maslom a posekanou petržlenovou vňaťou.
  12. A nezostalo nič iné, len servírovať rýchly, vynikajúci a chutný obed v čase, ked ešte jarných surovín je veľmi málo, ale priam sa žiada niečo jemné, čerstvé, iné a svieže ako to už na jar býva.:-) Nie je to práve lacný obed, ale raz za čas to peňaženka znesie už len k vôli dobrej chuti.