Morčacie mäso
Prírodné morčacie plátky so zapekaným krémovým karfiolom
Autor receptu: platdujour
S blížiacim sa víkendom s Vami po čase zdieľam ďalší spontánny nový recept na jedlo, ktorý
sme si ukuchtili minulý víkend ako zúžitkovanie
toho "čo dom dal" - takéto recepty mám najradšej, keďže nakoniec vždy chutia ináč,
než by som
ich pripravila podľa vopred pripraveného
receptu. A tak ho tu máte. Jedlo je rýchle na prípravu a hoc ingrediencie nemusia vyzerať príliš
lákavo, verte, že vo výsledku je to naozaj
prekvapujúco dobré.
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Prsia si nakrájame na menšie medailóniky, natenko vyklepeme, osolíme, okoreníme a necháme marinovať 1 hodinu v zmesi oleja, vínneho octu, medu, sójovej omáčky, horčice a majoránu.
- Medzitým si v osolenej vode uvaríme po dobu asi 10 minút karfiol rozdelený na väčšie ružičky. Takto uvarený rovnomerne rozložíme do zapekacej misky vytretej maslom.
- V hnci necháme rozpustiť maslo, pridáme múku a spolu s teplým mliekom, soľou a štipkou strúhaného muškátového oriešku vypracujeme hladkú omáčku, do ktorej na záver pridáme strúhaný syr (30 g) a vlejeme na karfiol. Pred vložením do rúry posypeme zvyškom syra a pečieme asi 15 minút na 200 - 220 stupňov.
- Marinované plátky sprudka opečieme a spolu s výpekom, šampiňónmi (rozpolenými alebo celými), kapiou a pár varechami vody, v ktorej sa varil karfiol - prikryté alobalom vložime do rúry a pečieme na 180 stupňov asi 60 minút.
- Po upečení preložíme hotové mäsko na servírovací tanier spolu s hubami a z výpeku a smotany pripravíme omáčku jednoduchým prehriatím.
- Hotovou omáčkou prelejeme mäsko a ako príohu podávame upečený krémový karfiol.