Prírodné kuracie prsia s cukrovým hráškom na masle (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mám rada ľahké a rýchle sviatočné obedy, môj priateľ zbožňuje kuracie prsia na akýkoľvek
spôsob, ale tieto jednoduché a veľmi jemné mu mimoriadne chutili :-) Podávala som ich s
cukrovým hráškom na masle a s jemným zemiakovým pyré.
Pridávam recept, možno príde vhod aj Vám.
2 porcie |
10 minút príprava |
4-5 minút na 80-90 °C |
Postup
- Kuracie prsia som na plocho rozkrojila horizontálne na asi 1 cm silné rezne, po obvode som ich narezala, aby sa pri pečení nekrútili a jemne som ich cez potravinovú fóliu naklepala.
- Naklepané rezne som osolila a...
- ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Rezne som obalila postupne z oboch strán v hladkej múke a...
- ...pokládla na tanier.
- Mám ešte z minulého roka vlastný cukrový hrášok, ktorý môj priateľ zbožňuje, rozmrazila som ho v studenej vode a nechala som ho v cedníku dobre odkvapkať z vody.
- V panvici som rozohriala olej s maslom a opražila som pripravené obalené rezne na strednom plameni najprv z jednej strany asi 2 minúty,
- ..potom aj z druhej strany len asi 2 minúty, za ten čas sa aj prepečú a na povrchu sa vytvorí jemná chrumkavá kôrčička. Viac netreba, aby sa kuracie prsia nevysušili zbytočne, rezne sú pomerne tenké a majú zostať vo vnútri pekne šťavnaté.
- Zároveň som dala do panvice scedený cukrový hrášok, ktorý som podliala malým množstvom vody a varila som ho na strednom celkom asi 5 minút, na záver som pridala čerstvé maslo, ktoré sa zbytkovým teplom rozpustí. Hrášok som len jemne osolila, ale až na tanieri.
- Podávala som opražené kuracie prsia na jemnom zemiakovom pyré s cukrovým hráškom na masle.
- Takto pripravené Prírodné kuracie prsia sú veľmi jemné, jednoduché a nenáročné na prípravu, chutné a šťavnaté, vhodne doplnené cukrovým hráškom na masle a zemiakovým pyré.
Dobrú chuť Vám prajem :-)