Prírodné kuracie prsia s cukrovým hráškom na masle (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mám rada ľahké a rýchle sviatočné obedy, môj priateľ zbožňuje kuracie prsia na akýkoľvek spôsob, ale tieto jednoduché a veľmi jemné mu mimoriadne chutili :-) Podávala som ich s cukrovým hráškom na masle a s jemným zemiakovým pyré. Pridávam recept, možno príde vhod aj Vám.

2
porcie
10 minút
príprava
4-5 minút
na 80-90 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som na plocho rozkrojila horizontálne na asi 1 cm silné rezne, po obvode som ich narezala, aby sa pri pečení nekrútili a jemne som ich cez potravinovú fóliu naklepala.
  2. Naklepané rezne som osolila a...
  3. ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  4. Rezne som obalila postupne z oboch strán v hladkej múke a...
  5. ...pokládla na tanier.
  6. Mám ešte z minulého roka vlastný cukrový hrášok, ktorý môj priateľ zbožňuje, rozmrazila som ho v studenej vode a nechala som ho v cedníku dobre odkvapkať z vody.
  7. V panvici som rozohriala olej s maslom a opražila som pripravené obalené rezne na strednom plameni najprv z jednej strany asi 2 minúty,
  8. ..potom aj z druhej strany len asi 2 minúty, za ten čas sa aj prepečú a na povrchu sa vytvorí jemná chrumkavá kôrčička. Viac netreba, aby sa kuracie prsia nevysušili zbytočne, rezne sú pomerne tenké a majú zostať vo vnútri pekne šťavnaté.
  9. Zároveň som dala do panvice scedený cukrový hrášok, ktorý som podliala malým množstvom vody a varila som ho na strednom celkom asi 5 minút, na záver som pridala čerstvé maslo, ktoré sa zbytkovým teplom rozpustí. Hrášok som len jemne osolila, ale až na tanieri.
  10. Podávala som opražené kuracie prsia na jemnom zemiakovom pyré s cukrovým hráškom na masle.
  11. Takto pripravené Prírodné kuracie prsia sú veľmi jemné, jednoduché a nenáročné na prípravu, chutné a šťavnaté, vhodne doplnené cukrovým hráškom na masle a zemiakovým pyré. Dobrú chuť Vám prajem :-)