Pripečený štricák (fotorecept)eintopf

Autor receptu: voz12

Mám rada recepty robené v jednom hrnci,bez zbytočného riadu a umývania .Pritom sú chutné a výdatné.Tento som si prispôsobila našim chuťovým pohárikom.Možno sa vám zapáči.

4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny,potrebné na toto skvelé jedlo.
  2. Na pekáč vložíme papier na pečenie/nemusí byť/Zhruba polovicu kapusty rozprestrieš na dno pekáča. Na ňu pokladieš plátky údenej oravskej slaniny.
  3. Posypem korením a čili papričkou.Pokračujem v ukladaní 2.vrstvy-zemiaky nakrájané na plátky.Posypem rascou , soľou a cibuľou.
  4. Ďalšia vrstva sú naklepané ,a okorenené rezne,ktoré zostali po výrobe štricáka.Nakoniec posypeme ostatnou kapustou,položíme štricáka ,zakryjeme vrchnákom rímskeho hrnca a šupneme na 2hod do studenej rúry.Postup pri výrobe štricáka.Odrežem 4 plátky z krkovičky,naklepem a obalím špajle-nohy.Na hruď použijem oravskú slaninu ,do ktorej obalím kuraciu pečienku a napichnem na špajlu.Ruky podobne ako nohy.Hlava je zo skrúteného plátku.Pokiaľ budete čakať na túto dobrotu,smelo si pripíjaj s priateľmi ,lebo o to lepšie vám bude chutiť a verím,že zostanú len holé špajle a prázdny hrniec.