Prevrátený jablčník

Autor receptu: teniska

Jablkový koláč naruby :)

30 minút
príprava
35+ minút
na 200 °C

Postup

  1. Vyhrievame rúru na 200°C. Na plech si dáme papier na pečenie. A ideme na to:
  2. Postrúhame ošúpané jabĺčka - nech nám to vyjde cca 1kg :) Zmiešame s vanilínovými a škoricovými cukrami, podľa chuti meníme pomer, môžeme posypať škoricou. Túto jabĺčkovo-škoricový zmes dáme na papier na pečenie ako prvú vrstvu.
  3. Ideme na cesto: Oddelíme žĺtka-bielka- Žĺtka vymiešame s cukrom, postupne pridávame 8 lyžíc vody, múku s PDP a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nalejeme ako druhú vrstvu na jablká.
  4. Pečieme min. 35 minút, sledujeme, picháme špáradlom :) upečený vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté prikryjeme iných plechom a prekotíme ;) dáme dolu plech a stiahneme papier na pečenie.
  5. Na vrch by mala ísť čokoládová poleva, ale keďže doma nebolo dostatočné množstvo čokolády (ktovie prečo) roztopila som iba jednu tabuľku 90% čokolády s kokosovým olejom. Na čokopolevu má každý svoj postup, tak to nechávam na vás :)
  6. tak a šup s ním do chladničky :) A môžem sa pustiť do jablkového kompótu a tvarohových tyčiniek :D už sa dokončujú, ak bude záujem, pridám recept :) ale myslím, že už tu takých je ajajáj :( :) Pekný deň a dobrú chuť!