| 
	        
	        
	        Čalamáda
	        Prešporská čalamádaAutor receptu: redakcia   PostupZeleninu dobre umyjeme,
papriky očistíme, patizón,
cibuľu, mrkvu a petržlen ošúpeme. Z póru necháme len tretinu zelených listov. Cibuľu,
kapustu, papriky a paradajky
pokrájame na pásiky, zeler,
baklažán, patizón na malé
kocky, uhorky, pór, mrkvu
a petržlen na kolieska. Karfiol
rozoberieme na drobné ružičky.
Vňate a bylinky umyjeme
a pokrájame nadrobno.
Pokrájanú zeleninu
zmiešame s Dekom, cukrom
a horčicovými semienkami.
Zalejeme vínom a octom
a necháme odstáť cez noc alebo
24 hodín. Aspoň raz–dvakrát
za ten čas premiešame.
Naplníme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút. Po troch
dňoch sterilizovanie zopakujeme.
 |