Čalamáda

Prešporská čalamáda

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu dobre umyjeme, papriky očistíme, patizón, cibuľu, mrkvu a petržlen ošúpeme. Z póru necháme len tretinu zelených listov. Cibuľu, kapustu, papriky a paradajky pokrájame na pásiky, zeler, baklažán, patizón na malé kocky, uhorky, pór, mrkvu a petržlen na kolieska. Karfiol rozoberieme na drobné ružičky. Vňate a bylinky umyjeme a pokrájame nadrobno.
  2. Pokrájanú zeleninu zmiešame s Dekom, cukrom a horčicovými semienkami. Zalejeme vínom a octom a necháme odstáť cez noc alebo 24 hodín. Aspoň raz–dvakrát za ten čas premiešame.
  3. Naplníme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút. Po troch dňoch sterilizovanie zopakujeme.