Prepeličie hniezdočká (fotorecept)

Autor receptu: janger

Uz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich zbadala v obchode, tak som kupila. Rozmyslala som, co z nich spravim. Hladala som rozne inspiracie, ci ich uvarit, ci spravit na panvici... Rozhodla som sa, ze spravim taketo hniezdocka. Dufam, ze sa vam budu pacit.

10
porcií
14 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Prepelicie vajicka maju dost hrubu skrupinku a pod nou kozticku, ktora je tiez pevnejsia, ako pri slepacom vajci.
  2. Mrazene listkove cesto nechame rozmrazit. Ak treba, tak ho potom vyvalkame. Ja pouzivam take, co je uz nakrajane na platky, takze valkat nemusim. Jednotlive platky dame do muffinovej formy a potrieme rozslahanym vajickom. Nedavala som vsetky platky piect naraz, bala som sa, ze sa mi to pozlepuje.
  3. Dame piect do rury. Ja som piekla na 220 stupnov a asi 14 minut. Upiekli sa mi taketo ponafukovane potvorky.
  4. Tak rekuze to vyskusam piect z opacnej strany. Takto. Myslela som, ze budu mat po upeceni krajsiu formu, ale nemali.
  5. Tie, co su uvedene v bode 3 sa mi pacili viac a tie vydute bruska sa dali zatlacit, takze som ich trosku vyformovala na sposob hniezda (kosicka). Do kazdeho som dala trosku salatu, lososa (pokrajaneho na pasiky), pokvapkala som to dressingom (nalevom).
  6. Vajicka som robila v panvici (vytretej olejom), ktoru pouzivam na mini-lievanceky.
  7. Vajicko polozime na kosicek.
  8. Ak nemate taku panvicu na mini lievance, tak sa da aj inac... Staci nam normalna panvica, kovovy kruh (formicka) na varenie, pecenie. Formicku vytriete olejom, supnete do nej vajicko a tak upeciete.
  9. A mozeme upravit aj takto. Podavame ako predjedlo, alebo chutovku, alebo ak pripravujeme bufet...
  10. Este taky tip na dressing: Mozete si spravit aj viac a dat do pohara a do chladnicky. My jedavame salat dost casto. Takze, ked mam dressing v zasobe, nemusim ho stale pripravovat. Ked pridem neskoro z prace a sa ponahlam, tak uz len s poharom zatrepem a dressing je hotovy...:-).