Prepeličie hniezdočká (fotorecept)
Autor receptu: janger
Uz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich zbadala v obchode, tak som kupila. Rozmyslala som, co z nich spravim. Hladala som rozne inspiracie, ci ich uvarit, ci spravit na panvici... Rozhodla som sa, ze spravim taketo hniezdocka. Dufam, ze sa vam budu pacit.
10 porcií |
14 minút na 220 °C |
Postup
- Prepelicie vajicka maju dost hrubu skrupinku a pod nou kozticku, ktora je tiez pevnejsia, ako pri slepacom vajci.
- Mrazene listkove cesto nechame rozmrazit. Ak treba, tak ho potom vyvalkame. Ja pouzivam take, co je uz nakrajane na platky, takze valkat nemusim. Jednotlive platky dame do muffinovej formy a potrieme rozslahanym vajickom. Nedavala som vsetky platky piect naraz, bala som sa, ze sa mi to pozlepuje.
- Dame piect do rury. Ja som piekla na 220 stupnov a asi 14 minut. Upiekli sa mi taketo ponafukovane potvorky.
- Tak rekuze to vyskusam piect z opacnej strany. Takto. Myslela som, ze budu mat po upeceni krajsiu formu, ale nemali.
- Tie, co su uvedene v bode 3 sa mi pacili viac a tie vydute bruska sa dali zatlacit, takze som ich trosku vyformovala na sposob hniezda (kosicka). Do kazdeho som dala trosku salatu, lososa (pokrajaneho na pasiky), pokvapkala som to dressingom (nalevom).
- Vajicka som robila v panvici (vytretej olejom), ktoru pouzivam na mini-lievanceky.
- Vajicko polozime na kosicek.
- Ak nemate taku panvicu na mini lievance, tak sa da aj inac... Staci nam normalna panvica, kovovy kruh (formicka) na varenie, pecenie. Formicku vytriete olejom, supnete do nej vajicko a tak upeciete.
- A mozeme upravit aj takto.
Podavame ako predjedlo, alebo chutovku, alebo ak pripravujeme bufet...
- Este taky tip na dressing: Mozete si spravit aj viac a dat do pohara a do chladnicky. My jedavame salat dost casto. Takze, ked mam dressing v zasobe, nemusim ho stale pripravovat. Ked pridem neskoro z prace a sa ponahlam, tak uz len s poharom zatrepem a dressing je hotovy...:-).