Tvarohový koláč

Prepadávaný tvarohový koláč zo špaldovej múky

Autor receptu: orsi212

Suroviny

Postup

  1. Ručným šľahačom vymiešame 4 celé vajcia, 120 g kryštálového cukru (ja som dala namiesto cukru Xylitol), 200 ml slnečnicového oleja, 200 ml vody, 1 prášok do pečiva, štipku soli, 2 polievkové lyžice kakaa, 350 g polohrubej špaldovej múky.
  2. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. V mise zmiešame 500 g nízkotučného tvarohu, 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor a 100 g kryštálového cukru, ja som zasa dala namiesto cukru Xylitol. Vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška a striekame na cesto pruhy v tvare mriežky.
  4. Dáme do rúry a pečieme na 190 st cca 25 - 30 min. Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.