Prekladané špenátové palacinky (fotorecept)
Autor receptu: alka72
Tieto palacinky sa chystam nafotit uz par rokov :) az vcera sa mi to podarilo.Vzdy som
chcela nafotit polovicnu davku,ale zase som upiekla celu davku. Ked zvysia,daju sa zamrazit.
Ohrievam ich v rure a su ako cerstve.
Hodia sa ako hlavne jedlo ,alebo ako pochutka pre navstevu...
Postup
- Zo surovin na palacinky si upecieme palacinky. Malo by nam vyjst 30kusov.
- Na omacku si rozpustime maslo ,hrniec odstavime z ohna ,dame muku ,metlickou premiesame a pridame studene mlieko a vodu.Za staleho miesania metlickou uvarime na miernom ohni.Pridame slepaci bujon ,sol a vegetu,premiesame a odstavime
- V miske si rozlahame 4 vajcia a do nich pomrvime 120g balkanskeho syra
- Spenatove listy si nakrajame na vacssie kusy
- Vsetko si pripravime,polozime na stol a mozme zacat prekladat. Na plech 40x35 si dame papier na pecenie.Budeme mat 5 vrstiev palaciniek a 4 vrstvy spenatu
- Rozlozime 6 palaciniek,do stredu dame 1|4 spenatu na to 1/4 vajicka so syrom a pol kavovej lyzicky soli
- V strede vsetko spolu rukou premiesame a rozlozime po celom plechu. Na to dame 3 PL rozpusteneho masla a 3 naberacky omacky
- Rozlozime dalsich 6 palaciniek a rukou jemne pritlacime . Takto vrstvime celkom 4x
- Kraje palaciniek zahneme do vnutra
- Na vrch dame zvysne maslo s omackou a lyzicou to cele ponatierame . Nastruhame eidam a dame piect na 200st pecieme dozlatova tak 45-50min
- Nakrajame a papame :) dobru chut...