Prekladané špenátové palacinky (fotorecept)

Autor receptu: alka72

Tieto palacinky sa chystam nafotit uz par rokov :) az vcera sa mi to podarilo.Vzdy som chcela nafotit polovicnu davku,ale zase som upiekla celu davku. Ked zvysia,daju sa zamrazit. Ohrievam ich v rure a su ako cerstve. Hodia sa ako hlavne jedlo ,alebo ako pochutka pre navstevu...

Suroviny

Postup

  1. Zo surovin na palacinky si upecieme palacinky. Malo by nam vyjst 30kusov.
  2. Na omacku si rozpustime maslo ,hrniec odstavime z ohna ,dame muku ,metlickou premiesame a pridame studene mlieko a vodu.Za staleho miesania metlickou uvarime na miernom ohni.Pridame slepaci bujon ,sol a vegetu,premiesame a odstavime
  3. V miske si rozlahame 4 vajcia a do nich pomrvime 120g balkanskeho syra
  4. Spenatove listy si nakrajame na vacssie kusy
  5. Vsetko si pripravime,polozime na stol a mozme zacat prekladat. Na plech 40x35 si dame papier na pecenie.Budeme mat 5 vrstiev palaciniek a 4 vrstvy spenatu
  6. Rozlozime 6 palaciniek,do stredu dame 1|4 spenatu na to 1/4 vajicka so syrom a pol kavovej lyzicky soli
  7. V strede vsetko spolu rukou premiesame a rozlozime po celom plechu. Na to dame 3 PL rozpusteneho masla a 3 naberacky omacky
  8. Rozlozime dalsich 6 palaciniek a rukou jemne pritlacime . Takto vrstvime celkom 4x
  9. Kraje palaciniek zahneme do vnutra
  10. Na vrch dame zvysne maslo s omackou a lyzicou to cele ponatierame . Nastruhame eidam a dame piect na 200st pecieme dozlatova tak 45-50min
  11. Nakrajame a papame :) dobru chut...