Prekladané smotanovo-tukové pagáčiky - ako lístkové

Autor receptu: monnikka

Recept na tieto úžasné pagáčiky som získala nedávno od kolegynky, odvtedy som ich robila niekoľko krát, lebo všetkým veľmi chutia a krásne sa lístkujú, robievam všelijaké pagáčiky, ale tieto sú u nás momentálne na prvom mieste.

Postup

  1. Z uvedených prísad spracujeme dve cestá, v pôvodnom recepte nebola soľ, / ja som dala do každého cesta pol čajovej lyžičky soli/, na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme - preložíme časť cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta zprava doľava, potom zo spodu nahor a na to zvrchu nadol, necháme takto 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme vždy po 20 minútach.
  2. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posypeme napr. sezamom a pečieme na 180 stupňov. Ja mám záľubu do všetkého pridávať semiačka, tak posledne keď som ich robila som dala do cesta slnečnicu a ľan, pochutili sme si, ale aj bez semiačok sú výborné.