Pražma na bylinkách (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept patrí môjmu najlepšiemu priateľovi, pridávam ho na varechu s jeho láskavým
dovolením.
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pražmu som umyla, osušila a položila do jenskej misy,...
- ...osolila som ju z vnútra i z vonku.
- Citrón som umyla a pokrájala na kolieska.
- Veľký plát dvoch vrstiev alobalu som potrela olejom a uložila som na alobal zemiaky pokrájané na plátky.
- Zemiaky som osolila a posypala lístkami čerstvého tymiánu,...
- ...na zemiaky som položila plátky citrónu a pripravenú pražmu.
- Do pražmy som vložila 2 strúčiky cesnaku marinoaného v chilli oleji.
- Na pražmu som položila kolieska citrónu a vetvičku rozmarínu.
- Pražmu som poliala olivovým olejom...
- ...a dobre zabalila do alobalu.
- Zabalenú pražmu som piekla 45 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C.
- Odstránila som upečenú kožu a priamo v alobale na jenskej mise som podávala.
Pražma je veľmi chutná morská ryba s jemným bielym, mierne tučným mäsom, len s malým množstvom kostí.
Výhodou tejto prípravy je jednoduchosť, všetko sa upečie spolu a mäsko má príjemnú chuť citróna, byliniek a cesnaku.