Pražma na bylinkách (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept patrí môjmu najlepšiemu priateľovi, pridávam ho na varechu s jeho láskavým dovolením.

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pražmu som umyla, osušila a položila do jenskej misy,...
  2. ...osolila som ju z vnútra i z vonku.
  3. Citrón som umyla a pokrájala na kolieska.
  4. Veľký plát dvoch vrstiev alobalu som potrela olejom a uložila som na alobal zemiaky pokrájané na plátky.
  5. Zemiaky som osolila a posypala lístkami čerstvého tymiánu,...
  6. ...na zemiaky som položila plátky citrónu a pripravenú pražmu.
  7. Do pražmy som vložila 2 strúčiky cesnaku marinoaného v chilli oleji.
  8. Na pražmu som položila kolieska citrónu a vetvičku rozmarínu.
  9. Pražmu som poliala olivovým olejom...
  10. ...a dobre zabalila do alobalu.
  11. Zabalenú pražmu som piekla 45 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C.
  12. Odstránila som upečenú kožu a priamo v alobale na jenskej mise som podávala. Pražma je veľmi chutná morská ryba s jemným bielym, mierne tučným mäsom, len s malým množstvom kostí. Výhodou tejto prípravy je jednoduchosť, všetko sa upečie spolu a mäsko má príjemnú chuť citróna, byliniek a cesnaku.