Pražené špagety ( fotorecept )
Autor receptu: kata50
Máte chuť na cestoviny ? Tak si ich skúste upražiť a budete možno milo prekvapení ich chuťou.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do zohriateho oleja nasypeme primerane polámané špagety.
- Začnú sa nám opekať, a my ich sústavne prehadzujeme vareškou ( najlepšie dvoma ) . Snažíme sa o to, aby sme ich nespálili, iba opiekli do zlata.
- Potom ich podlejeme asi 250 ml vody, osolíme, zamiešame a prikryjeme hrniec aby sa začali dusiť. Po chvíľke ich premiešame a skontrolujeme či sa už nevpila voda. Ak áno, znova podlejeme asi 200 ml vody a hrniec prikryjeme. Špagety začnú naberať na objeme. Ochutnáme - majú byť tak akurát - al dente- na zub. Ak sú tvrdé znovu ich podlejeme ale už opatrne , iba trochu a kontrolujeme ich tvrdosť. Nikdy nenalejeme všetku vodu NARAZ. Tieto špagety sa nevaria vo veľkom množstve vody.
- Ak sú hotové, hrniec odstavíme a pripravíme si prílohu.
Na panvici si roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme do sklovita.
- Rozdrobíme čerstvé droždie a miešame, kým sa neroztopí. Necháme ho " vyvoňať "
- a prisypeme ostatné semienka. Všetko spolu prehrejeme.
- Na koniec pridáme sterilizovanú kukuricu a spolu prehrejeme 2-3 min pod prikrytou panvicou, aby sa spojili všetky chute.
Zmiešame s praženými špagetami, ochutíme soľou a čerstvo mletým korením a posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
- Keď som to robila prvý krát, obávala som sa droždia a jeho prenikavej vône. No zbytočne. Jeho chuť je tam nezastupiteľná a príjemná. Dobrú chuť !