Pražené špagety ( fotorecept )

Autor receptu: kata50

Máte chuť na cestoviny ? Tak si ich skúste upražiť a budete možno milo prekvapení ich chuťou.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do zohriateho oleja nasypeme primerane polámané špagety.
  2. Začnú sa nám opekať, a my ich sústavne prehadzujeme vareškou ( najlepšie dvoma ) . Snažíme sa o to, aby sme ich nespálili, iba opiekli do zlata.
  3. Potom ich podlejeme asi 250 ml vody, osolíme, zamiešame a prikryjeme hrniec aby sa začali dusiť. Po chvíľke ich premiešame a skontrolujeme či sa už nevpila voda. Ak áno, znova podlejeme asi 200 ml vody a hrniec prikryjeme. Špagety začnú naberať na objeme. Ochutnáme - majú byť tak akurát - al dente- na zub. Ak sú tvrdé znovu ich podlejeme ale už opatrne , iba trochu a kontrolujeme ich tvrdosť. Nikdy nenalejeme všetku vodu NARAZ. Tieto špagety sa nevaria vo veľkom množstve vody.
  4. Ak sú hotové, hrniec odstavíme a pripravíme si prílohu. Na panvici si roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme do sklovita.
  5. Rozdrobíme čerstvé droždie a miešame, kým sa neroztopí. Necháme ho " vyvoňať "
  6. a prisypeme ostatné semienka. Všetko spolu prehrejeme.
  7. Na koniec pridáme sterilizovanú kukuricu a spolu prehrejeme 2-3 min pod prikrytou panvicou, aby sa spojili všetky chute. Zmiešame s praženými špagetami, ochutíme soľou a čerstvo mletým korením a posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Keď som to robila prvý krát, obávala som sa droždia a jeho prenikavej vône. No zbytočne. Jeho chuť je tam nezastupiteľná a príjemná. Dobrú chuť !