Pražené bedle

Autor receptu: afataga

K tomuto receptu ma inšpiroval @angast, za co mu dakujem. V stredu aj v piatok sme našli bedle, v stredu som to vyskúšala, dnes som vyprážala tie včerajsšie, ale bolo tam zopár mladých, takých guľatých a tie ja nemám nervy vyprážať, tak som ich opražila a dala na zemiaky.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klobúky bedlí som pokrájala na väščie kusy, pri pražení sa strašne scvknú, ak sa chcete z roho najesť, na osobu treba min. 10 klobúkov. Do woku som dala masť, keď bola rozpálená, hodila som tam bedle, bolo ich 12 ks, takže plný wok, po pár sekundách sa dívam, že kde sú :-), vyzerali dosť nevábne, tak mľandravo, ako medúzy :-), osolila som ich, pridala rascu a korenie a miešala, až kým chytili peknú farbu a chrumkavosť, asi ako oškvarky, trvalo to asi 10 min. Dajú sa jesť na chlieb, alebo so zemiakmi, alebo takto: