Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach.Uz dlhsie som mala chut na krevety. Chcela som vsak nieco take mnam. Prisiel mi pod ruku tento recept, ktory som si vytrhla z nejakeho anglickeho casopisu. Maximalne som spokojna s tymto receptom. Presne naplnil moje chutove ocakavnia. Napraskala som sa dopopuku :). No a najvacsim vyznamenanim pre mna bolo, ked si manzel vypytal duplu!!! A to on nie je velky kamarat s rizotom:).

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. na vacsiu panvicu dame 2 PL oleja, pridame na pasiky pokrajanu cibulu, stonky zeleru a papriku. Ak pouzijete cerstvu mrkvu, tak aj tu orestujete spolu. Ak pouzijete cerstvu mrkvu, tak aj tu orestujete spolu. Ja som pridavala pred koncom baby mrkvu z konzervy s hraskom. Orestujeme.
  2. Pridame ryzu (oplachnutu a dobre osusenu), paradajky, cesnak, chilli, tymian,kurkumu. Podlejeme asi tretinou vyvaru. Osolime, okorenime podla chuti. Miesame drevenou varechou, aby neprihorelo. Podla potreby podlievame vyvarom. Dusime za staleho miesania asi 15 minut, kym nie je ryza skoro makka a stava vyredukovana.
  3. Podla potreby podlievame vyvarom. Dusime za staleho miesania asi 15 minut, kym nie je ryza skoro makka a stava vyredukovana.
  4. baby karotka s hraskom
  5. Ked je skoro ryza makka pridame krevety, kratko spolu podusime. Nakoniec pridame scedene kusky tuniaka, prehrejeme spolu a odstavime z ohna. Ja som pridala tuniaka spolu s krevetami a trochu viac som ich rozmiesala akoby som chcela:).Tuniaka rozhodne pridajte az celkom na zaver.
  6. Eto vsjo:)
  7. Dobru chut!