Krémový zákusok

Pralinkové rezy

Autor receptu: mojaradost

Voľakedy som si ich kupovala v cukrárni, teraz ich pečiem pre moju rodinu a na slávnostné príležitosti.* Sú vynikajúce :))

20
porcií
60 minút
príprava
4x15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Svetlé piškóty: V miske vyšľaháme mixérom 4 bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor (6 PL), po jednom 4 žĺtky, 2 PL vlažnej vody, preosiatu múku (6 PL) zmiešanú s 1 ČL prášku do pečiva. Upečieme na plechu (30x40 cm) vyloženom papierom na pečenie. Teplota 180°C 15 minút. Necháme vychladnúť, potom papier odstránime. Tým istým spôsobom upečieme ešte jednu svetlú piškótu.
  2. Kakaové piškóty: V miske vyšľaháme mixérom 4 bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor (6 PL), po jednom 4 žĺtky, 2 PL vlažnej vody a preosiatu múku (6 PL) zmiešanú s 1 PL kakaa a 1 ČL prášku do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer plechu 30x40 cm. Teplota 180°C 15 minút. Necháme vychladnúť, potom papier odstránime. Tým istým spôsobom upečieme ešte jednu kakaovú piškótu.
  3. Plnka: Do nádoby dáme variť polovicu mlieka, v druhej polovici rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Do horúceho dáme vychladnutú rozpustenú čokoládu, ktorú sme rozpustili nad parou a rozmiešame mixérom. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding, kakao a um. Trochu krému si odložíme na potretie povrchu, do zvyšného krému zamiešame mleté vlašské orechy.
  4. Z každej piškóty odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, aby sa plnka neodlepovala. Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, polovica plnky, svetlá piškóta, ríbezľový lekvár, svetlá piškóta, druhá polovica plnky, kakaová piškóta. Jemne pritlačíme a zaťažíme asi na hodinu. Potom potrieme zvyšnou plnkou, ktorú sme si odložili. Polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a ozdobíme bielou čokoládovou polevou.
  5. Odložíme do chladu. Potom pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!