Pour féliciter rezy

Autor receptu: sususy

Tento zákusok som originál našla v časopise Televízia, pod názvom vianočné rezy, lenže ja som ho robila na silvester, velmi sa podaril a chutil všetkým, takže premna zostane silvestrovským zákuskom, asi ho viaceri poznáte, neni to môj recept, ja lenže časopis sa stratí, a ked recept dám sem, tak snád mi neujde :-D

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Urobíme karamelovú šlahačku, v pôvodnom recepte sa to robí z mlieka, ale ja som to robila inak. Treba skaramelizovať 4pl cukru, potom to zaliať smotanou a nechať variť, kým sa karamel neroztopí, treba to urobiť den v pred, potom odložíme na noc do chladničky.
  2. Plnka: z mlieka , cukru a zo zlatých klasov uvaríme puding, ešte do horúcého zamiešame nutellu. Necháme vychladiť a potom puding vyšlaháme s maslom. Plnka je hotová.
  3. Cesto : Vajíčka vyšlaháme s cukrom a vanil. cukrom do peny, potom pridáme olej a múku zmiešanú s PDP a kakaom. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnút.
  4. Nakoniec spojíme všetko, ked je vychladnuté, na cesto polovice plnky, na to nakladáme bebe plnky, potom zase nato plnku. Nakoniec si vyšlaháme šlahačku s dvoma stužovačmi a masu natrieme na zákusok, ozdobíme vidličkou a posypeme kakaom. Dobrú chuť !