Posúchová torta (fotorecept)

Autor receptu: eldina

ideálna, ked máte návštevu a každý si z nej berie svoj "lupienok" /ktorý si namáča v nejakom dip-e, či zajedá s klobásou , tlačenkou/ ..:)... jednoduché a veľmi efektné

90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme / šálky v recepte som používala cca -200 ml/
  2. pripraviť kvások-zmiešať::vlažné mlieko+ soľ+ cukor/ podľa toho, koľko na kvások dávate vy/+ kvasnice+trochu múky....nechať na teple chvíľu postáť
  3. do väčšej misky dať 3 šálky hladkej múky, pridať kvások a 2 vajcia...zamiesiť redšie cesto, nechať na teple vykysnúť....
  4. po vykysnutí pridávať postupne viac múky a miesiť cesto dalej....kým sa nelepí na ruky../tej múky môže byť aj viac, závisí od cesta, ale max 1 kg/
  5. teraz treba rozpustiť maslo
  6. z cesta vytvoriť valček a vykrojiť viac rovnakých kúskov/ ja som mala 12 kúskov/
  7. každý vyvaľkať na malú placku
  8. placky namáčať v rozpustenom masle
  9. ukladať do tortovej formy, netreba ju vymastiť-masla na plackách je dosť
  10. pokračovať v namáčaní a ukladaní
  11. cesto nechať ešte podkysnúť, medzitým dať predhriať trúbu na na 180 °C , potom piecť 20-30 minút...po upečení by malo vyzerať takto:
  12. "torta" sa krásne vyberá z formy...
  13. "výzdoba " už záleží len na vás...môžte pred pečením posypať sezamom, či po upečení/ako ja/ potrieť kyslou smotanou či slaným cesnakom v oleji /u nás fičia obe verzie, tak som to striedala/...:))......prípadne nechať len tak, s maslovou príchuťou
  14. ešte dodám, že "placky" sa od seba vdaka maslu krásne oddeľujú....čas prípravy je individuálny, závisí- ako rýchlo vám vykysne cesto...dala som všetok čas dokopy-90 minút