Posúch
Autor receptu: alaba
Posuch je u nas doma velmi oblubeny - ci uz samotny, namiesto chleba/peciva s akoukolvek prilohou (pre masozravcov so salamou a pre ostatnych trebars syr + zelenina) alebo ako priloha ku gulasu a inym hustym polievkam.
35 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Zo všetkých surovín vypracujeme polotekuté cesto (radšej riedke, nie moc husté) - necháme vykysnúť.
Semienka do cesta pridávame podľa vlastnej chuti : niekomu stačí trochu kmínu, niekto tam má rád aj slnečnicu . Treba vyskúšať viacero variant . Prípadne sa môže použiť chlebová múka.
- Potom cesto vylejeme na vyšší vymastený plech a podľa potreby povrch trochu urovnáme (najlepšie rukami, namočenými do vody). Na plechu ešte necháme chvíľu kysnúť.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry – prvých 15 minút na vyššej teplote. Po cca 20-30 minútach, keď je už povrch zapečený, potrieť olejom a cesnakom, prípadne posypať slnečnicou a dopiecť.