Posúch s dubákmi, cherry paradajkami, parmezánom a so smotanou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dostali sme chuť na dobrý a sýty posúch.

1 dávka
porcia
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som preosiala múku a zmiešala som ju so soľou.
  2. ...do priehlbinky v múke som dala rozdrobené droždie,ktoré som posypala kryštálovým cukrom,...
  3. ..a zaliala vlažnou vodou, pridala som vlažnú vodu, ked kvások vykysol, spracovala som všetko dôkladne na pružné polomäkké hladké cesto.
  4. Cesto som nechala na teple prikryté utierkou kysnúť -asi 1 hodinu.
  5. Kým cesto kyslo, namočila som dubáky do teplej vody na 30 minút, potom som ich scedila a vodu z nich zachytila.
  6. Na rozohriatom oleji som orestovala pokrájanú cibuľu,...
  7. ...scedené dubáky,...
  8. ...podliala som ich zachytenou dubákovou vodou, dusila som dubáky do mäkka,...
  9. ...na záver som ich osolila, okorenila čerstvo mletým korením, nechala som ich úplne vychladnúť.
  10. Cesnak som pokrájala na plátky a cherry paradajky na štvrtinky.
  11. Do misky som dala vajcia, kyslú smotanu,...
  12. ...posekanú petržlenovú vňať,..
  13. ...nastrúhaný parmezán, nesolila som, parmezán je slaný dosť, ...
  14. ...všetko som dobre premiešala a zálievka na posúch bola hotová.
  15. Vykysnuté cesto som roztlačila rukami na plech vystlaný teflónovou fóliou,...
  16. ...rozotrela som dubáky, rozložila som plátky cesnaku,...
  17. ...poliala som celé syrovo- smotanovou zálievkou, ...
  18. ...na ktorú som pokládla cherry paradajky.
  19. Posúch som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 20 minút, každý si odsleduje čas podľa pečenia vlastnej trúby.
  20. Hotový posúch som po krájala na obdĺžniky, ked trocha vychladol, ešte teplý sa rozchytal, bol taký chutný, výdatný, že ani polievka nebola treba, hoci bola uvarená tiež, bude na zajtra s chlebíkom polievka :-)
  21. záber zblízka: Posúch je kyprý, ľahučký, nadýchaný, krásne šťavnatý z kyslej smotany, veľmi chutný z voňavých dubákov a parmezánu, sýty a výdatný, odľahčený a osviežený cherry paradajkami. Vynikajúco chutil aj mojim mäsožravým chlapom, aj mne :-)