Plnené košíčky
Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup- Na pomúčenej doske vyvaľkáme
cesto v tvare obdĺžnika
na hrúbku asi 3 mm,
zrolujeme ho do rolky, zabalíme
do fólie a necháme
odpočinúť v chladničke.
- Medzitým pripravíme krém. Polovičnú dávku
mlieka nalejeme do malého hrnčeka, pridáme cukor,
vanilku a kôru z citróna. Zahrejeme na 50 °C. Druhú
polovicu mlieka zmiešame s múkou a pridáme ju
za stáleho miešania do zahriatej zmesi. Varíme do
zhustnutia a necháme schladnúť na 30 °C. Zmiešané
žĺtky a vajce vmiešame do zmesi.
- Cesto vyberieme z chladničky, nakrájame ho na valčeky
hrubé asi 4 cm, ktoré potom roztlačíme do silikónovej
formy alebo do formy na mafiny. Roztláčame od stredu
po okraje, aby vznikol malý košíček.
- Do košíčkov nalejeme
krém a pečieme v rúre zohriatej na 175 °C 15 minút
dozlata. Časť žltého melóna nakrájame a časť rozmixujeme.
Košíčky zdobíme pripraveným melónom.
|