Pórový koláč (fotorecept)
Autor receptu: spekacka
Vymyslela som si.
3 porcie |
45 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup- Cesto som si pripravila podobne ako na pizzu, múku, droždie, soľ a teplú vodu vyhnietime na cesto, necháme nakysnúť asi pol hodiny.
Na panvici som rozohriala olej, opražila cesnak, slaninku a pór.
V miske som rozhabarkovala vajcia, dala smotanu, soľ, korenie a nastrúhaný syr.
- Takto vyzerá cesto po nakysnutí a natiahnutí.
- Potom som ho natiahla na okrúhly plech s vyvýšeným okrajom, ktorý som vymazala maslom a trochu vysypala múkou. Nasypala som pórovú zmes
- a zaliala vajíčkovo-smotanovou zmesou. Potom šup do rúry a piecť. Po upečení zjesť.
Podávam s cviklovým šalátom.
|