Pórový koláč (fotorecept)

Autor receptu: spekacka

Vymyslela som si.

3
porcie
45 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Cesto som si pripravila podobne ako na pizzu, múku, droždie, soľ a teplú vodu vyhnietime na cesto, necháme nakysnúť asi pol hodiny. Na panvici som rozohriala olej, opražila cesnak, slaninku a pór. V miske som rozhabarkovala vajcia, dala smotanu, soľ, korenie a nastrúhaný syr.
  2. Takto vyzerá cesto po nakysnutí a natiahnutí.
  3. Potom som ho natiahla na okrúhly plech s vyvýšeným okrajom, ktorý som vymazala maslom a trochu vysypala múkou. Nasypala som pórovú zmes
  4. a zaliala vajíčkovo-smotanovou zmesou. Potom šup do rúry a piecť. Po upečení zjesť. Podávam s cviklovým šalátom.