Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Šťavnatá pochúťka s lahodnou omáčkou nenáročná na prípravu.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia a bravčové karé nakrájame na tenšie rezne a prudko opečieme na oleji na panvici
  2. Vyberieme a uložíme do pekáča s kúskami masla.Kúsok póru pokrájame na tenké rezance a opekáme na výpeku po mäse
  3. Poprášime múkou a spolu opražíme,zalejeme smotanou a rozhabarkujeme prípadné hrudky,dôkladne osolíme a necháme prejsť varom.
  4. Omáčkou zalejeme mäso na pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C,zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a zapekáme asi 25-30 minút. Na inú mriežku som vložila zarovno s mäsom aj pekáč so surovými nakrájanými a osolenými zemiakmi,pokvapkané olejom.Upečú sa zarovno s mäsom.
  5. Vrchnák pekáča alebo alobal dáme dolu pred ukončením pečenia a necháme pár minút,aby mäso chytilo peknú farbu.Mäso s omáčkou dostane v rúre fantastickú chuť,vrele odporúčam.Mali sme k nemu aj dusenú ryžu aj pečené zemiaky.