Popraskané čokoládové keksy

Autor receptu: veve

Opäť som prelistovala nový Apetit, objavila tento sladký recepis a nevedela obsedieť až kým som ho nevyskúšala... Najprv som ani neverila, že z toho cesta nakoniec naozaj budú keksíčky, ale čuduj sa svete, všetko vyšlo ako malo a podarili sa! A určite som tieto mega-čokoládové cookies nepiekla naposledy, lebo sú krásne chrumkavé, vo vnútri mäkké a sladké a najlepšie chutia namočené v hrnčeku mlieka :-)

30
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si tak hodinku dopredu naložíme sušené brusnice do rumu. Do vodného kúpeľa si dáme rozpustiť čokoládu spolu s maslom a keď je všetko tekuté, pridáme do čokolády brusnice a primiešame aj rum, v ktorom sa lúhovali.
  2. Múku navážime a zmiešame so sódou bikarbónou a štipkou soli. V mixéri vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom do hustej svetlej peny a postupne za stáleho miešania prilievame čokoládu. Nakoniec po lyžičkách zapracujeme do zmesi múku. Vznikne tekuté a lepkavé cesto. Je treba ho dať na cca 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
  3. Z cesta pomocou lyžice naberáme hrudky vo veľkosti vlašského orecha a obalíme ich najprv v kryštálovom cukre a potom v práškovom. Vytvarujeme z nich guličky, ktoré uložíme na plech s pečiacim papierom ďalej od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C približne 10 min. Upečené keksy budú v prostriedku ešte trochu mäkké, kým nevychladnú.