Popraskané čokoládové keksy
Autor receptu: veve
Opäť som prelistovala nový Apetit, objavila tento sladký recepis a
nevedela obsedieť až
kým som ho nevyskúšala... Najprv som ani neverila, že z toho cesta
nakoniec naozaj
budú keksíčky, ale čuduj sa svete, všetko vyšlo ako malo a podarili sa!
A určite som tieto
mega-čokoládové cookies nepiekla naposledy, lebo sú krásne
chrumkavé, vo vnútri
mäkké a sladké a najlepšie chutia namočené v hrnčeku mlieka :-)
30 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Najprv si tak hodinku dopredu naložíme sušené brusnice do rumu. Do vodného kúpeľa si dáme rozpustiť čokoládu spolu s maslom a keď je všetko tekuté, pridáme do čokolády brusnice a primiešame aj rum, v ktorom sa lúhovali.
- Múku navážime a zmiešame so sódou bikarbónou a štipkou soli. V mixéri vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom do hustej svetlej peny a postupne za stáleho miešania prilievame čokoládu. Nakoniec po lyžičkách zapracujeme do zmesi múku. Vznikne tekuté a lepkavé cesto. Je treba ho dať na cca 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
- Z cesta pomocou lyžice naberáme hrudky vo veľkosti vlašského orecha a obalíme ich najprv v kryštálovom cukre a potom v práškovom. Vytvarujeme z nich guličky, ktoré uložíme na plech s pečiacim papierom ďalej od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C približne 10 min. Upečené keksy budú v prostriedku ešte trochu mäkké, kým nevychladnú.