Pomarančovo-pepermintové raňajkové pečivo

Autor receptu: micibakes

Takzvané "scones" toto pôvodom írske pečivo ma cesto skoro ako pagáče ale je na sladký spôsob. Je najlepšie s čajom alebo kávou a väčšinou sa je ráno alebo na desiatu. Táto kombinácia pepermintu a pomaranču je veľmi chutná. Dobrú chuť!

6
porcií
15 minút
príprava
17 minút
na 205 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 205C.
  2. Pripravíme ľanové vegánske vajce tak že zmiešame ľanové semiačka a vodu. Necháme stáť asi 5 minút.
  3. V ďalšej miske zmiešame obe príchute a javorový sirup.
  4. Potom pridáme vegánske vajce a všetky suché ingrediencie.
  5. Ďalej pridáme studené maslo a miešame tak aby sa maslo veľmi neroztopilo až kým sa nevytvorí cesto.
  6. Na rovný povrch rozprestrieme papier na pečenie a pridáme cesto. Tlačíme zvrchu tak aby s vytvoril plochý kruh, asi 2.5cm hrubý. Rozrežeme na 6 kúskov. "Scones" od seba oddelíme a všetko aj s papierom prenesieme na plech.
  7. Pečieme asi 17 minút. Po pečení necháme vychladnúť.
  8. Poleva: Roztopené maslo dáme do misky a pridáme príchuť. Pomaly primešavame cukor až kým sa nevytvorí poleva. Polievame na vychladnuté pečivo a počkáme kým zmes stuhne, zopár sekúnd. Podávame. Dobrú chuť!