Pomarančovo-pepermintové raňajkové pečivo
Autor receptu: micibakes
Takzvané "scones" toto pôvodom írske pečivo ma cesto skoro ako pagáče ale je na sladký
spôsob. Je najlepšie s čajom alebo kávou a väčšinou sa je ráno alebo na desiatu. Táto
kombinácia pepermintu a pomaranču je veľmi chutná. Dobrú chuť!
6 porcií |
15 minút príprava |
17 minút na 205 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 205C.
- Pripravíme ľanové vegánske vajce tak že zmiešame ľanové semiačka a vodu. Necháme stáť asi 5 minút.
- V ďalšej miske zmiešame obe príchute a javorový sirup.
- Potom pridáme vegánske vajce a všetky suché ingrediencie.
- Ďalej pridáme studené maslo a miešame tak aby sa maslo veľmi neroztopilo až kým sa nevytvorí cesto.
- Na rovný povrch rozprestrieme papier na pečenie a pridáme cesto. Tlačíme zvrchu tak aby s vytvoril plochý kruh, asi 2.5cm hrubý. Rozrežeme na 6 kúskov. "Scones" od seba oddelíme a všetko aj s papierom prenesieme na plech.
- Pečieme asi 17 minút. Po pečení necháme vychladnúť.
- Poleva:
Roztopené maslo dáme do misky a pridáme príchuť. Pomaly primešavame cukor až kým sa nevytvorí poleva. Polievame na vychladnuté pečivo a počkáme kým zmes stuhne, zopár sekúnd.
Podávame. Dobrú chuť!