Pomarančový koláč
Pomarančovo-mandľový koláč (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jednoduchý, vďaka mandliam vláčny a vďaka pomarančom voňavý.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr si nastrúhame kôru z jedného pomaranča.
- A vytlačíme šťavu z polovice pomaranča.
- Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, potom múku, mandle... zakaždým jemne premiešame. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
- Cesto vylejeme do formy s priemerom asi 20 cm, alebo do bábovkovej ako ja.
- Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút. Špajdľou skúsime, či je koláč v strede upečený.
- Vychladnutý koláč ozdobíme polevou a to tak, že si pár lyžíc práškového cukru vymiešame s pomarančovou (alebo citrónovou) šťavou a polejeme.
Mne najviac chutí s čiernym čajom s trochou mlieka.
Dobrú chuť.