Pomarančový koláč

Pomarančovo-mandľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jednoduchý, vďaka mandliam vláčny a vďaka pomarančom voňavý.

6-8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si nastrúhame kôru z jedného pomaranča.
  2. A vytlačíme šťavu z polovice pomaranča.
  3. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, potom múku, mandle... zakaždým jemne premiešame. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
  4. Cesto vylejeme do formy s priemerom asi 20 cm, alebo do bábovkovej ako ja.
  5. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút. Špajdľou skúsime, či je koláč v strede upečený.
  6. Vychladnutý koláč ozdobíme polevou a to tak, že si pár lyžíc práškového cukru vymiešame s pomarančovou (alebo citrónovou) šťavou a polejeme. Mne najviac chutí s čiernym čajom s trochou mlieka. Dobrú chuť.