Pripravila som si najprv dve cestá zo 4 vajec. Do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor.
Do cesta som nastrúhala kôru z pomaranča.
Pridala som po lyžici múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto isto som pripravila i druhé cesto zo 4 vajec i tretie cesto z 3 vajec. Nakoľko som chcela do koláča použiť piškóty, tak preto som volila cesto z 3 vajec.
Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min. pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto na druhý korpus a tretí. Hotové upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
Z mlieka a Zlatých klasov som uvarila puding a nechala som ho vychladiť. Mascarpone som vymiešala s práškovým cukrom a po lyžici som pridávala vychladnutý puding a dobre vyšľahala mixérom.
Do hotové krému som pridala citrónový extrakt, pomarančovú kôru a 2 PL pomarančového sirupu.
Pomaranče som zbavila kože a nakrájala som ich na malé kocky.
Na korpus zo 4 vajec som natrela horúci broskyňový džem.
Keď džem stuhol, natrela som naň polovicu krému.
Na krém som ukladala piškóty máčané v pomarančovom sirupe.
Na piškóty som natrela krém a položila som 3-vajcový korpus, natrela som ho krémom a do krému som vtlačila kúsky pomarančov. Korpus som poliala pomarančovým sirupom a zakryla som ho tretím 4-vajcovým korpusom. Uložila ma noc do chladničky. Zaťažila som 3 kg cukru.
Ráno som urobila pomarančovú polevu, poliala, dala stuhnúť a až potom som urobila mriežku z rozpustenej horkej čokolády.
Horúcim nožom som krájala na rezy. Zákusok má pomarančovú vôňu i chuť a je úžasne krehký a ľahučký. Prajem vám dobrú chuť.