Pomarančové rezy s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si najprv dve cestá zo 4 vajec. Do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor.
  2. Do cesta som nastrúhala kôru z pomaranča.
  3. Pridala som po lyžici múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto isto som pripravila i druhé cesto zo 4 vajec i tretie cesto z 3 vajec. Nakoľko som chcela do koláča použiť piškóty, tak preto som volila cesto z 3 vajec.
  4. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min. pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto na druhý korpus a tretí. Hotové upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  5. Z mlieka a Zlatých klasov som uvarila puding a nechala som ho vychladiť. Mascarpone som vymiešala s práškovým cukrom a po lyžici som pridávala vychladnutý puding a dobre vyšľahala mixérom.
  6. Do hotové krému som pridala citrónový extrakt, pomarančovú kôru a 2 PL pomarančového sirupu.
  7. Pomaranče som zbavila kože a nakrájala som ich na malé kocky.
  8. Na korpus zo 4 vajec som natrela horúci broskyňový džem.
  9. Keď džem stuhol, natrela som naň polovicu krému.
  10. Na krém som ukladala piškóty máčané v pomarančovom sirupe.
  11. Na piškóty som natrela krém a položila som 3-vajcový korpus, natrela som ho krémom a do krému som vtlačila kúsky pomarančov. Korpus som poliala pomarančovým sirupom a zakryla som ho tretím 4-vajcovým korpusom. Uložila ma noc do chladničky. Zaťažila som 3 kg cukru.
  12. Ráno som urobila pomarančovú polevu, poliala, dala stuhnúť a až potom som urobila mriežku z rozpustenej horkej čokolády.
  13. Horúcim nožom som krájala na rezy. Zákusok má pomarančovú vôňu i chuť a je úžasne krehký a ľahučký. Prajem vám dobrú chuť.